Filippinerne: et paradis for dykkere

Filippinerne ligger i Stillehavet og byder på mere end 7100 tropiske øer. Filippinerne byder på mange muligheder for både snorkling og dykning, da vandet er utroligt klart – og havet byder på et hav af fascinerende dyr og koralrev. 

Dykkerforhold

Uanset om man er nybegynder eller øvet, byder Filippinerne på skønne steder at udforske. Har man aldrig dykket før, er det også et fantastisk sted at tage sit dykkercertifikat. Dykkersæsonen i Filippinerne strækker sig fra april til november, og det er altså her, det er vurderet, at det er bedst at dykke.
Dybden i dykkerområderne går fra 5 meter og ned til 50 meter, og sigtbarheden antages til 10-50 meter. Vandtemperaturen ligger på 24-29° C.

Dykkersteder

Filippinerne byder på utroligt mange dykkersteder, hvoraf vi her lister 3 særligt populære steder. Den første er Apo Reef. Det er et af Filippinernes mest kendte dykkersteder, hvorfor det tiltrækker mange dykkerglade turister fra verden over. Mange dykkere er enige i, at Apo Reef er Asiens bedste dykkersted! Man kan opleve et hav af forskellige fisk, skildpadder og hajer!
Den anden dykkerdestination vi anbefaler er Cebu. Denne byder blandt andet på Malapascua Island, som er en ø i Visayas regionen. Det er populært at følge øen rundt under vandet og se hvad øen kan byde på under vand. Vores sidste anbefaling går til Tubbataha Reef, som man kun kan nå ud til via liveaboards. Denne destination byder på to atoller – heraf nord og syd revet. I disse koralrev finder man over 1000 forskellige arter, blandt andet djævlerokker og dragefisk, hajer og skildpadder – og meget mere.

Pakkeliste

Hvis du rejser til Filippinerne med ønsket om at dykke, bringer vi her gode råd til, hvad man skal pakke med.

  • Solcreme – læs med herunder
  • Behageligt badetøj – for at føle sig tilpas under bådturen
  • Tørt tøj – det er rart med skiftetøj
  • Håndklæder – køb her
  • En god bog – til bådturen
  • Snacks og drikke! – læs med herunder

Det kan være du tænker, hvad du dog skal bruge solcreme til, når du har planer om at bruge din tid under havets overflade. Mange nybegyndere laver desværre denne fejl, negligerer solcremen og bliver forfærdeligt solbrændt. For det første er det ofte en længere tur ud til de gode dykkersteder, hvorfor man bruger mange timer på båden udsat for solens stråler. Ydermere er man også meget udsat for sol i særligt ansigtet, når man befinder sig i havoverfladen både før man dykker ned – og når man er kommet op igen og venter på båden. Derfor er solcremen virkelig vigtig.
Da dykkerture oftest tager mange timer og nemt sniger sig hen og bliver heldagsture, er det også vigtigt med mad og snacks, foruden drikke, så man ikke bliver dehydreret. Når en tur er så lang, kan man ideelt medbringe en god bog til at få de mange timer på båden til at gå hurtigere.
Rigtig god ferie og god dykning!

No comments yet.

Skriv et svar