De magiske Filippiner har det det hele

Filippinerne er et land i det sydøstlige Asien og er en østat. Den er beliggende ud for den koreanske halvø og lidt nord for Malaysia. Filippinerne har tidligere været under spansk herredømme, faktisk har det spanske kongerige haft magt over Filippinerne i mere end 300 år og de blev først selvstændige omkring 1900-tallet. Det gør  landet til en kulturel smeltedigel, grundet at landet har været overtaget af flere forskellige religioner og folkeslag gennem historien.  Der er mange forskellige ting at se, hvis næste rejsemål går til Filippinerne. Her kommer nogle tips til, hvad man kan se og lave i Filippinerne.

 

Praktiske foranstaltninger

Inden enhver rejse er der altid noget praktisk man skal have styr på. Hvis turen går til Filippinerne er det vigtigt at have for øjet, at det krævet visum at opholde sig i landet i mere end 30 dage. Dertil skal dis pas under alle omstændigheder være gyldigt i 6 måneder efter hjemrejsen, uanset om du skal være der i mere end 30 dage eller ej.

Filippinerne har et subtropisk klima, hvor man kan støde på mange forskellige typer af dyr, som ikke findes herhjemme. Derfor kan det være favorabelt at få en vaccination inden afrejse, hvilket man kan læse mere om her.

 

Dykkerreservater

I og med Filippinerne består af mere end 7000 øer, så er det rig mulighed for at komme ud at dykke, men hvilket sted skal man foretrække?  Der har i flere år foregået dynamitfiskeri på Filippinerne, hvorfor mange af de flotte koralrev først nu er ved at blive genopbygget. 

Et af de steder, hvor det er muligt at opleve de mest sindssyge koralrev er omkring Apo Island. Øen er ikke specielt stor, hvorfor det er muligt at dykke hele vejen rundt om den. Sigtbarheden kan nogle steder være op til omkring de 70 meter, hvilket må siges at være utroligt meget under vand. Ligegyldigt hvorhenne man hopper i vandet omkring Apo island, så vil der være stor sandsynlighed for, at man vil få selskab af diverse fiskearter såsom tunfisk, sæler og ikke mindst små koralrevshajer.

 

Manilla

Hovedstaden Manilla byder ikke kun på et moderne og pulserende storbyliv, men det er også muligt at besøge bygninger, der får tanker hen på en fjern tid, hvor blandt andet den store fæstning eller fort Santiago, som blev bygget af de spanske koloniherre vidner om en mangfoldig og barsk historie.

 

Natur

Filippinerne gemmer på en varieret natur både til lands og til vands. Blandt andet er der den underjordiske flod i Palawan. Her ligger floden godt gemt væk i grotter, som naturen de seneste millioner af år har været med til at give et yderst flot præg, hvor klipperne er blevet formet af vandet. Det er bestemt et besøg værd.

No comments yet.

Skriv et svar